Nyheter

GENERATIONSVÄXLING


Grundaren till Englundsbostäder Mikael Englund har nu lämnat över stafettpinnen till nästa generation: Sophie Englund Westling och Marielle Englund.

”Generationsväxlingen har pågått under många år och det här är ett strategiskt och naturligt steg för mig att tjejerna nu tar över. Det ska bli spännande och kul att se hur bolaget kommer utvecklas i framtiden. Jag kommer att fortsätta stötta i bakgrunden med en rådgivande position, och tar samtidigt ett steg tillbaka”, säger Mikael.

Sophie har varit delaktig i bolaget sen sju år tillbaka och tog en anställning för två år sedan. Hon jobbar fokuserat med den administrativa förvaltningen i bolaget och kommer tidigare från Stora Enso.

”Känns pirrigt, kul och utmanande att få vara med på den här roliga resan! Jag, Marielle och Kim kompletterar varandra väldigt bra. Vi kommer fortsätta att jobba med en god kommunikation med våra hyresgäster. Men också även att utveckla och bygga vidare på familjebolaget”, beskriver Sophie.

Marielle har jobbat i bolaget i sju år och har idag en gedigen och bred branschvana.

”Man har verkligen fått vara med överallt i alla dessa år och det har varit väldigt lärorikt. Jag ser fram emot att ta bolaget till nästa nivå. Organisationen är idag i en ny utvecklande omställningsfas och vi ska fortsätta bygga en stabil grund för bolagets framtid. Och vi ska fortsätta sträva efter att vara en lokal och ambitiös aktör man kan räkna med”, berättar Marielle.

Kim Englund Westling som även är gift med Sophie är en nyckelperson i bolaget. Han har varit verksam i bolaget i 8 år och har spetskompetens inom den tekniska förvaltningen.
”Det har varit en lärorik och utvecklande tid, och jag ser fram emot den kommande resan vi fortsatt ska göra”, avslutar Kim.